Inapoi sus
Podul de lanturi, Budapesta
Informatii utile despre Budapesta
esti aici : City break Budapesta // Informatii utile

Informatii utile despre Budapesta

 

Majoritatea turistilor care viziteaza Ungaria merg mai intai in Budapesta, desi Lacul Balaton, aflat in vestul Ungariei, este, de asemenea, o destinatie foarte populara.
Budapesta este situata pe ambele maluri ale Dunarii, pe un teritoriu total de 525 de kilometri patrati.Altitudine de baza a Pestei este de 100-150 m deasupra nivelului marii, iar cel mai inalt deal din Buda este de 529 de metri ( dealul János).
Buda, Pesta si Óbuda (Buda veche), s-au unit in 1873 si alte asezari precum Újpest, Kispest, Nagytétény s-au alaturat in 1950, astfel formandu-se astazi "Marea Budapesta".

Budapesta are un climat continental temperat. Anotimpurile sunt bine definite, cu luna iulie si august cele mai fierbinti (28-30 ° C) si decembrie si ianuarie cele mai reci, atunci cand temperaturile pot scadea sub -15 ° C .

Buda, care este in cea mai mare parte rezidentiala, cuprinde o treime din suprafata totala a orasului, cu peste 20 de dealuri de pe malul drept al Dunarii. Pesta, pe malul stang, este aproape in intregime plata, si aici se afla cele mai importante ramuri ale comertului si industriei.

Sase mari insule de pe Dunare se afla in Budapesta:  Margareta, Óbudai, Csepel, Palotai, Nep si Háros.
Prefixul international pentru Ungaria este 36, iar codul de zona al Budapestei este 1. Pentru a apela un numar in Ungaria, in primul rand trebuie pus 06, urmat de prefix si numarul de telefon. In Budapesta numerele de telefon au sapte cifre, toate celelalte orase au sase cifre (cu exceptia codul de zona in ambele cazuri). Pentru a efectua un apel international din Ungaria, formam mai intai 00, apoi codul de tara urmat de prefixul si numarul de telefon al abonatului.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Informatii utile despre Budapesta

 
 
 

Ne gasesti si pe