Inapoi sus
Parlamentul ungar, Budapesta
Locuri de vizitat in Budapesta
esti aici : City break Budapesta // Ce sa vizitezi

Locuri de vizitat in Budapesta

 

Budapesta este un oras mult mai mic decat va puteti da seama atunci cand ati ajuns acolo. Astfel ca este un oras ideal pentru a-l parcurge pe jos, multe atractii putand fi vizitate pe jos din centrul orasului. In timp ce va plimbati de la un loc la altul, opriti-va cateva minute pentru a admira cladirile.

Exista atat de multe comori arhitecturale neinculse in ghidurile turistice care merita admirate. Chiar daca unele cladiri vi se par degradate, sa aveti in vedere ca Ungaria  are o istorie lunga si interesanta, fiind unul din orasele puternic bombardate in cel de-al doilea Razvoi Mondial.

Muzee din Budapesta

Majoritatea muzeelor sunt inchise luni. Muzee, uneori, ofera reduceri pentru seniori , cetatenilor UE si studentilor. Taxele de intrare sunt de obicei postate in limba engleza  langa ghiseul de bilete. Spre deosebire de multe tari, in muzeele din Ungaria este permisa fotografierea si filmarea, dar sunt cazuri (rare) cand se percepe o taxa.

Parcurile si gradinile din Budapesta

Petrecerea timpului intr-un parc sau un spatiu verde este o evadare fericita pentru multi dintre locuitorii orasului pentru a-si reincarca bateriile. Cea mai populara destinatie este  Insula Margareta (Margit Sziget), care are o istorie interesanta legata de revenirea regelui Béla.

Parcul Orasului (Városliget), aflat in spatele Piatei Eroilor, este la fel de popular. Puteti face aici plimbari lungi, picnicuri sau sa vizitati numeroasele atractii aflate in imediata vecinatate a parcului. Acest parc a fost construit in etape, iar prima etapa a inceput la mijlocul anilor 1800. Există numeroase parcuri si rezervatii naturale si pe Dealurile Buda.


Vezi harta cu locurile de vizitat in Budapesta in format mai mare.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Locuri de vizitat in Budapesta

 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe