Inapoi sus
Baile termale din Budapesta
esti aici : City break Budapesta // Baile termale

Baile termale din Budapesta

 

Budapesta poarta titlul de "Orasul Spa" din anul 1934, deoarece este capitala cu cele mai multe izvoare termale si medicinale din lume. Sunt 118 izvoare in Budapesta, care furnizeaza aproximativ 70 de milioane de litri de apa in fiecare zi. Temperatura apei variaza intre 21 si 78 grade Celsius.

Romanii s-au bucurat de apele termale ale Budapestei incepand cu secolul al 2-lea, dar ocupatia turca a Ungariei din secolul 16 a fost aceea care a pornit infloritoarea cultura a bailor. Astazi exista 15 bai termale in Budapesta, fara a numara spa-urile private din hotelurile de lux precum Ramada Plaza, Hotelul termal Margitsziget si Hotelul Corinthia, fiecare dotat cu spa-ul personal.

Spa-ul din Hotelul Gellért este o baie publica. Unele spauri au programe speciale. Baia Rudas, construita in anii 1500 gazduieste petreceri private Vinerea si Sambata noaptea, cu muzica buna si efecte speciale de lumina. Acestea sunt populare in randul tinerilor din intreaga lume. Altele, precum Baia Palatinus sau cea de pe Insula Margareta au piscine cu efecte speciale pentru copii (jacuzzi, piscina cu valuri si jgeaburi de apa). Unele bai sunt construite in parcuri, cu spatii verzi, optime pentru relaxare, plaja si sporturi, sau doar pentru lectura unei carti (precum Baia Csillaghegyi).


Vezi harta cu baile termale din Budapesta in format mai mare.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Baile termale din Budapesta

 
 
 

Ne gasesti si pe