Inapoi sus
Piata Libertatii, Budapesta | panoramio.com
Piata Libertatii
esti aici : City break Budapesta // Ce sa vizitezi // Piata Libertatii

Piata Libertatii

 

Multe dintre ghidurile turistice sunt lacunare in ceea ce priveste Piata Libertatii din Budapesta, desi este unul dintre cele mai frumoase si linistite locuri, ideal pentru a savura o ceasca de cafea primavara sau vara. Motivele principale pentru care aceasta piata este atat de speciala sunt cladirile care o inconjoara si marimea parcului aflat in mijlocul pietei.

In fata Pietei Libertatii se pot gasi mai multe cladiri:

  • Banca Nationala a Ungariei
  • Ambasada Statelor Unite ale Americii
  • Banca Inter-Europeana
  • Televiziunea de Stat Maghiara (MTV)

In mijlocul Pietei Libertatii se afla ultimul monument al comunismului lasat in locul original din Budapesta, restul fiind mutate in Parcul Statuilor, chiar la marginea orasului. Pe monument se poate citi o placa care slaveste trupele comuniste care au salvat poporul maghiar de ocupatia nazista. Comunistii au comandat statuia, maghiarii au trebuit s-o plateasca.

In 2006 aceasta a fost scena unor rebeliuni politice, deoarece populatia nemultumita de guvern si de primul ministru, a incercat sa invadeze Televiziunea publica si sa ceara demisia primului ministru Ferenc Gyurcsány.

Daca doriti sa va cazati intr-un hotel din apropiere, va recomandam Hotelul Central Basilica sau Hotel Sofitel Budapesta.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Locuri de vizitat in Budapesta

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe