Inapoi sus
Piata Eroilor, Budapesta
Piata Eroilor
esti aici : City break Budapesta // Ce sa vizitezi // Piata Eroilor

Piata Eroilor

 

Infiintata in 1896 pentru a marca aniversarea de 1000 de ani a Ungariei, Piata Eroilor (Hősök tere) este cea mai mare si impresionanta piata a orasului. Localizata la sfarsitul Bulevardului Andrássy si in apropierea Parcului Orasenesc, Piata Eroilor este unul din locurile cele mai vizitate ale Budapestei. Inconjurata de doua cladiri importante, Muzeul de Arte Frumoase in stanga si Kunsthalle (Sala de Arta) in dreapta, Piata Eroilor este de asemenea si statie a metroului Millenium.

Piata Eroilor Budapesta

Monumentul Milenium este in mijlocul pietei, ridicat pentru comemorarea a 1000 de ani de istorie a maghiarilor. Arhanghelul Gabriel sta pe pilonul central, tinand coroana sfanta si crucea dubla a crestinatatii. Cele sapte capetenii care au condus triburile maghiare in Ungaria se pot vedea pe standul de mai jos. Statuile regilor si alte personalitati istorice alcatuiesc colonada de pe fiecare parte a pilonului central.

Cand a fost construit monumentul, Ungaria era parte a Imperiului Austro-Ungar si ultimele cinci spatii pentru statui din stanga colonadei erau rezervate pentru membrii dinastiei habsburgice conducatoare la acel moment. Habsburgii au fost inlocuiti cu luptatori ai libertatii Ungariei cand monumentul a fost reconstruit, la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

In 1989 o multime de 250,000 de oameni s-au adunat in Piata Eroilor pentru reinmormantarea lui Imre Nagy, fostul Prim Ministru executat in 1958.

Sfaturi pentru vizita la Piata Eroilor

Daca aveti timp merita sa vizitati Piata Eroilor cel putin de doua ori: atat ziua, cat si noaptea. Combinati vizitele cu o plimbare pe Bulevardul Andrassy sau o vizita in Parcul Orasenesc.

Muzeul de Arta Frumoasa
Deschis Marti – Duminica: 10:00-17:30
Taxe: expozitiile permanente gratuite
Adresa: Dózsa György út 41, 1146 Budapest
Statie de metrou: Hösök Tere (metroul galben)
Mai multe informatii: : http://www.szepmuveszeti.hu/

Cum sa ajungi la Piata Eroilor

Luati metroul Millenium (M1) catre Hősöktere.


Vezi harta cu locurile de vizitat in Budapesta in format mai mare.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Locuri de vizitat in Budapesta

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe