Inapoi sus
Parcarea in Budapesta
esti aici : City break Budapesta // Informatii utile // Parcarea

Parcarea in Budapesta

 

Cele mai multe capitale europene au un trafic aglomerat iar soferilor le este tot mai greu sa gaseasca un loc in care sa poata parca in conditii de siguranta. Budapesta nu face exceptie. Mai jos veti gasi informatii folositoare despre cum si unde va puteti parca masina in Budapesta. Orasul e sectionat in cateva zone de parcare si in functie de zona, se percep taxe de parcare pe ora (intre HUF 115 si 430).

Pe teritoriul Budapestei exista o taxa de parcare intre orele 8:00 si 18:00 in zilele lucratoare. Parcarea este gratuita sambata, duminica si in zilele de sarbatoare legala. Biletele de parcare se pot achizitiona in momentul parcarii, de la automatele de bilete pentru parcare, pentru intreaga perioada in care masina este parcata acolo. Biletul trebuie afisat pe interiorul parbrizului, astfel ca timpul sa poata fi verificat de controlorii parcarii.

Perioada minima de parcare e de 15 minute, dupa care automatul de bilete al parcarii printeaza bilete pentru timpul echivalent al banilor introdusi. Perioada maxima de parcare variaza de la 3 la 4 ore, desi exista cateva sectoare care nu impun restrictii de timp de asteptare. (sectoarele I, VI, VII, VIII si XII).

Pentru perioada mai lungi, e indicat sa va lasati masina intr-o parcare P+R. Parcarile P+R sunt in general gasite in statiile subterane si la capetele liniilor de autobuz. (In capatul dinspre Pesta al Podului Árpád, Piata Nagyvárad, Piata Örsvezér, Népliget), de unde navetistii pot usor accesa mijloacele de transport in comun pentru restul calatoriei.

Masinilor parcate ilegal (fara plata sau in locurile unde parcatul este interzis) le sunt blocate rotile de catre Departamentul Municipal al Drumurilor Publice. Masinile cu rotile blocate afiseaza pe parbriz o hartie cu informatii traduse in mai multe limbi pentru dirijarea soferului in ceea ce trebuie sa faca pentru a i se debloca rotile.

Pentru mai multe informatii despre taxele de parcare si alte conditii, vizitati www.parking.hu sau www.budapest.hu.

Parcari si garaje in Budapesta

Parcarile multi-etajate sunt deschise 24 ore/zi. Cele mai mari hoteluri au asemenea parcari subterane.
Unele dintre cele mai mari parcari:

 • Parcarea de pe Strada Reáltanoda (V., Reáltanoda u. 5. szám)
 • Garajul Bazilika (V., Sasutca)
 • Garajul Krisztina in spatele Hotelului Mercure Buda (I., Kosciuszko Tádéutca 15)
 • Kastrum (V., Aranykézutca 4-6)
 • Centrum Parkoló (V., Szervitatér 8)
 • Parcarea Multi etajata Corvin (VIII., Futóutca 52)
 • Parcarea Multi etajata Páva (IX., Mesterutca 30-32)
 • Garajul Lipót (Strada V., Széchenyi Mai jos de Piata Szabadság)
 • Parcarea subterana Piata Erzsébet (V., Piata Erzsébet)
 • Cladirea de birouri din parculMOM (XII.,Csörszutca 45)
 • Turnurile MillenniumOffice (IX., LechnerÖdönfasor 6)
 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Informatii utile despre Budapesta

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe