Inapoi sus
Insula Margareta, Budapesta
Insula Margareta
esti aici : City break Budapesta // Ce sa vizitezi // Insula Margareta

Insula Margareta

 

Insula Margareta este o insula linistita, localizata intre Buda si Pesta. In timpul verii, cetatenii Budapestei se retrag aici, departe de stresul cotidian. Traficul de masini este interzis (cu exceptia celor care calatoresc catre hoteluri) si exista un singur autobuz pe insula.

Pe Insula Margareta se poate ajunge de pe Podul Margareta sau de pe Podul Arpad. De-a lungul istoriei a avut multe nume, cel mai vestit fiind probabil Insula Iepurilor. Si-a primit numele de la Sf. Margareta, fiica regelui Béla IV. Ea a locuit intr-o manastire dominicana aici, ale carui ruine inca se gasesc pe insula.

Printre atractiile Insulei Margareta, cea mai vestita tinde sa fie fantana muzicala, aflata langa podul Margareta. Aici apa si muzica se urmaresc reciproc in intensitate si inaltime.

Parcul acvatic Palatinus devine foarte popular vara, mica gradina japoneza (cu o cascada artificiala) are propriul farmec, iar Turnul de Apa construit in stilul Art Nouveau merita de asemenea vizitat. In timpul lunilor de vara au loc numeroase concerte pe scena deschisa a insulei, aflata langa Turnul de Apa.

Cei care doresc sa alerge in timpul sederii in Budapesta, o pot face pe pista de alergat a insulei, lunga de 5 km.


Vezi harta cu locurile de vizitat in Budapesta in format mai mare.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Locuri de vizitat in Budapesta

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe