Inapoi sus
Vedere de noapte asupra delului Castelului, Budapesta
Dealul castelului
esti aici : City break Budapesta // Ce sa vizitezi // Dealul castelului

Dealul castelului

 

Dealul Castelului din Budapesta, un platou de calcar cu lungimea de 1 km, la 170 de metri deasupra Dunarii, contine cele mai importante cladiri medievale si muzee ale Budapestei si este un sit arheologic cu valoare mondiala, inscris in patrimoniul UNESCO. Ofera cea mai buna priveliste asupra capitalei si are atat de multe locuri de vizitat si de admirat, incat ar trebui sa fie primul loc in care mergeti.

Sub el exista o retea de tunele pe o lungime de 28 de km, formate de apa termala, care se crede ca erau folosite de turci cu scopuri militare, impotriva raidurilor aeriene in Al Doilea Razboi Mondial si ca statie militara secreta in timpul Razboiului Rece.

Zona ingradita are doua parti distincte: Orasul Vechi la nord, unde traiau oamenii de rand in Evul Mediu (actualii proprietari ai caselor burghezesti de aici nu au nimic de-a face cu oamenii de rand) si Palatul Regal, situl original al castelului construit in secolul al XIII-lea, gazda a doua muzee importante.

Cum ajungem pe Dealul Castelului

Cea mai usoara cale de a ajunge la Dealul Castelului din Pesta e sa luati autobuzul 16 din Deák Ferenc tér catre Dísztér, la mijlocul distantei dintre Orasul vechi si Palatul Regal. Totusi e mult mai amuzanta calatoria cu trenul funicular Sikló, construit in 1870 , care trece peste Podul cu lanturi si care urca de la Clark Ádám tér la Szent György tér, langa Palatul Regal.

Varianta alternativa e sa urcati Királylépcső (Scarile Regale) care va vor conduce spre partea de nord-vest de Clark Ádámtér, sau scarile de vest care urca spre partea de sud a Palatului Regal dinspre I Szarvastér.

O alta optiune e sa luati metroul M2 catre Moszkva tér, sa urcati scarile catre partea de nord-est a Pietei si de-a lungul I Várfok utca catre Poarta Vieneza; un minibuz cu logoul castelului si etichetat  'Várbusz' (sau 'Dísztér') urmeaza aceeasi ruta de la inceputul Várfok utca.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Locuri de vizitat in Budapesta

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe