Inapoi sus
Baile termale Kiraly din Budapesta
Baile termale Kiraly din Budapesta
esti aici : City break Budapesta // Baile termale // Baile termale Kiraly

Baile termale Kiraly din Budapesta

 

Baile termale Kiraly (Királyfürdő) au fost construite in a doua jumatate a secolului al XIV-lea, la inceputul ocupatiei turcesti in Ungaria. De fapt, pasa Budei a ordonat constructia acestora in 1565. Casele de bai au jucat un rol important in cultura otomana, servind ca locuri de intalniri sociale si curatari rituale. Pana in ziua de azi, Baile Kiraly pastreaza cateva dintre elementele cheie ale bailor turcesti, vizibile din exterior, si anume acoperisul octogonal.

Izvolul fierbinte termal este bogat in calciu, magneziu, hidrogen-carbonat, sulfat si sodiu. Izvoarele sunt recomandate pentru vindecarea reumatismului, artritei cronice sau semi-acute, problemelor de coloana si este recomandata in cazul tratamentelor postoperatorii.

Exista patru izvoare termale, saune uscate si umede si alte servicii precum masajele de improspatare. Intocmai ca si casele de baie otomana, baile Kiraly sunt deschise accesului ambelor sexe, dar nu in aceeasi zi. In zilele doar pentru barbati, Baile Király sunt vizitate aproape in exclusivitate de homosexuali.

Program de functionare baile Kiraly
Incepand cu 1 Mai 2011, Baile Király nu mai ofera zile doar pentru barbati sau doar pentru femei.
Complexul va fi deschis tuturor de la ora 9:00 - 21:00.

Cum ajungi la Baile Király

Luati metroul M2 catre Batthyánytér si apoi faceti o mica plimbare pe strada Fő utca 84.


Vezi harta cu baile termale din Budapesta in format mai mare.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Baile termale din Budapesta

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe