Inapoi sus
Baile termale Gellert, Budapesta
Baile termale Gellert
esti aici : City break Budapesta // Baile termale // Baile termale Gellert

Baile termale Gellert

 

Faimoasele bai termale Gellert, localizate in aceeasi cladire cu Hotelul Gellért au fost construite intre 1912 si 1918 in stilul Art-Nouveau. Inca de la deschierea sa in 1918, Baile Gellert au ramas unele dintre cele mai frumoase bai din Budapesta.

Nu e de mirare ca baile termale Gellert sunt cele mai fotografiate spa-uri din Ungaria. Fiecare aspect al stilului Art-Nouveau este perfect ilustrat. Podelele si intrarea de mozaic, coridoarele si marginile piscinelor produse de vestita fabrica Zsolnay, sticla colorata a geamurilor si structura de lemn a cabinelor sunt toate frumos executate, pana la cel mai fin detaliu.

Serviciile oferite de baile termale Gellert

Din cele 13 piscine ale bailor termale Gellert, 3 piscine sunt localizate in zona destinata exclusiv femeilor, alte 3 sunt in zona doar pentru barbati. Desi majoritatea persoanelor poarta costume de baie, acestea nu sunt obligatorii. Restul piscinelor exterioare, interioare, piscinele de inot in stil roman si piscina termala de langa bazinul de inot se afla in zona comuna, unde purtarea costumului de baie este obligatorie. Purtarea costumelor este obligatorie duminica, cand este ziua familiei si toate zonele sunt deschise tuturor.

Recomandarea noastra e sa incepeti cu zona termala pe care o gasiti urmand indicatoarele (totul este scris inclusiv in engleza) sau puteti intreba supraveghetorii si acestia va vor indruma catre sectiunea doar pentru femei sau doar pentru barbati. Intrati prima data intr-una din piscinele calde, unde temperatura este de 36°C sau 38°C. Dupa 20 de minute, mergeti in camera cu aburi (40°C-50°C) sau intr-o sauna (60°C-80°C), apoi faceti o baie rece (19°C), urmata de o noua scufundare in apa calda, apoi repetati. Fiecare piscina, sauna sau baie de aburi are semne care indica temperatura si de asemenea se gasesc peste tot dusuri care va vor racori.

Tarife intrare baile Gellert
Un abonament pentru o zi cu dulap costa 4100 Ft in timpul saptamanii (3000 Ft dupa ora 17:00) si 4300 Ft in week-end (3900 Ft dupa 17:00)
Un abonament pentru o zi cu cabina costa 3800 Ft in timpul saptamanii (2800 Ft dupa 17:00) si 4000 Ft in week-end (3700 dupa 17:00)
Un masaj aromatic de 30 minute costa 4100 Ft.

Program de functionare baile Gellert
Deschis zilnic intre 6:00 si 20:00.

Cum ajungi la Baile Gellert

Cu tramvaiul 19, 47 sau 49 catre statia Szt. Gellért tér.


Vezi harta cu baile termale din Budapesta in format mai mare.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Baile termale din Budapesta

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe