Inapoi sus
Baile termale Csaszar - Veli Bej, Budapesta
Baile termale Csaszar - Veli Bej
esti aici : City break Budapesta // Baile termale // Baile termale Csaszar - Veli Bej

Baile termale Csaszar - Veli Bej

 

Ascunse in curtea din spatele unei cladiri construite in stil clasicist in Buda, Veli Bej, cunoscute si ca Baile Csaszar au o istorie bogata. Informatiile despre calitatile tamaduitoare ale apelor sale dateaza din perioada romana.

Baia turceasca, initial numita Veli Bej, a fost construita in secolul XVI, perioada de ocupatie turceasca. Comisionata de Pasa Szokullu Musztafa, aceasta a fost una dintre cele mai frumoase bai la timpul ei. Cladirea de piatra initiala a supravietuit secolelor urmatoare. Dupa ocupatia turceasca, baia a primit un nou nume, Baia Kaiser, Baia Császár in ungureste, si mai tarziu a fost oferita Ordinului Spitalelor, care au folosit-o pentru a vindeca bolnavii.

Printre facilitatile baii se numara o piscina mare octogonala cu apa termala fierbinte, inconjurata de alte patru piscine cu apa cu temperaturi diferite, un bazin de inot, un jacuzzi si o piscina speciala pentru hidroterapie. Sectia de wellness e echipata cu bai de aburi si diferite saune, inclusiv o infra-sauna. De asemenea, este disponibil masajul. Principala atractie de aici este fara indoiala piscina octogonala de sub dome-ul turcesc. Nu conteaza in ce moment al zilei o vizitezi, lumina calma si placuta se potriveste perfect cu efectele calmante al apei. Pentru relaxare exista scaune si trepte pozitionate in jurul piscinii. Istoria bogata din Veli Bej este prezentata intr-un sit arheologic, unde au fost gasite numeroase artefacte.

Tarife intrare baile csaszar
Abonamentul pentru o zi cu dulap costa 2000 Ft.

Program de functionare baile csaszar
Zilnic intre 7:00 -12:00 si 15:00 - 20:00.

Cum sa ajungi la Baile Csaszar – VeliBej

Luati tramvaiul 4 sau 6 catre Podul Margareta in Buda si apoi luati autobuzul 86, 109 sau 160 catre 'Császár-Komjádi Uszoda'.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Baile termale din Budapesta

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe